10. YIL KONSERİMİZ

Ata Koleji Türk Müziği Topluluğu 10 Mayıs 2018 Perşembe  günü Antakya Ata Koleji Vakfı Okulları Yönetim Kurulu 2. Başkanı Şef Doktor Cem TOSYALI yönetiminde  Antakya Kültür Merkezinde geleneksel konserlerinden birini daha başarıyla gerçekleştirdi. 2008'de kurulan Ata Koleji Türk Müziği Topluluğu'nun kurucusu da Doktor Cem TOSYALI.

Yılda iki konser hazırlayan Ata Koleji Türk Müziği Topluluğu bu kez de izleyici karşısına 10. yıl coşkusuyla çıktı ve konserine "10. Yıl Konseri" adını verdi.  Her konserinde farklı bir temayla izleyicileriyle buluşan topluluk 10 yılda verdiği 15 konserde söylenen 292 şarkı içinden seçilen bir repertuarla başarılı bir konser verdi. Coşkuyla izlenen konsere sunumuyla Ata Koleji Edebiyat Öğretmeni Şenda SOLMAZ; kemanlarda Doktor Razık AVATGİL, Mehmet ÇAMLI;  kanunlarda Nizamettin ENCAMİ, Polat GÖÇEN; udlarda  Kemal TORUN, Orhan KARAOĞUZ;  piyanoda Melih ÇİNÇİN; flütte Mete HÜNKAROĞLU;  neyde Müslüm KABA; elektrogitarda Ata Koleji 11.Sınıf öğrencisi  İrem GÖZEL; ritimlerde  Ayhan YILDIZBAŞ, Sadık YILDIZBAŞ, İbrahim KATREMİZGİL  saz ekibi olarak yer aldı; ayrıca Kolej ailesinden oluşan koroda Nezahat AKGÖL, Cumali ARIK, Ceylan ARSLAN, Gökhan ATASEVER, Lale ATASEVEN, Soydal ATASEVEN, Zerrin Seda AZAP, Ebru BEREKET İSTİF, Mehmet BEŞERİKLİ, Suat ÇETİNER, Gül ÇİNÇİN, Sevil DÖŞ, Tülin ELÇİ, Senem EMİNOĞLU,Gülhan ERTÜRK, Nazime ESMERLİGİL, Şöhret GÜÇLÜ, Neslihan GÜNEY, Nihan GÜNGÖR, Adile KAZMACI, Cemile KIZILKAN, Hikmet KOYUNCU, Selma MANSUROĞLU, Sitare MEDETOĞLU, Müjde MURATOĞLU,Günay MURSALOĞLU,  Sedef MÜFTÜOĞLU, Berfu NARLI,  Makbule NUMANOĞLU, Ayfer OKUMUŞ, Ayşegül ÖZAL, Düriye ÖZAL, Kılıç ÖZAL, Sibel ÖZEL, Ali SOLAK, Şenda SOLMAZ,  Mahmut SÜRER, Onur TOKDEMİR, Orhan TOPAL, Ülkümen TOPAL, Kenan UÇMAN, Ferda YORULMAZ korist olarak görev aldı.

Konsere Ata Koleji Görsel Sanatlar Öğretmeni Kudret ÖĞÜN teknik destek verirken danslarıyla da Ata Koleji 10/A sınıfından Alev ALEV, Ceren KADI, Elif ÖZGEN, Esra AYDIN, Ezgi UYGUN ve Gayem BOSTANCI renk kattı.

Repertuarıyla gönülleri fetheden konserde  izleyiciler de birçok şarkıya eşlik etti. "Kız Sen İstanbul'un Neresindensin" adlı şarkıya "Kız Sen Antakya'nın Neresindensin" şeklinde yeniden söz yazan Şef Cem TOSYALI, Hatay Spor'un şampiyonluğunu da bu vesileyle kutladı. Şarkının Antakya uyarlaması seyirci tarafından beğeni ve coşkuyla karşılandı.Koronun sıra dışı çizgisi, konserdeki özen, şarkıların söylenişindeki başarı dikkat çekti. Özellikle düzenlemeleri Şef Doktor Cem TOSYALI'ya ait olan şarkıların alışılmamış seslendirilme şekilleri büyük beğeni kazandı.

İzleyiciler tarafından büyük ilgiyle dinlenilen konser ayakta alkışlandı. Ata Koleji Lise Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Hülya AKGÜL Şef Cem TOSYALI'ya okul aile birliği adına çiçek takdim etti. Konserin sonunda Antakya Ata Koleji Vakfı Başkanı Avukat  Rana SALİH  56 yıllık köklü bir geçmişe sahip Ata Koleji'nin bundan 10 yıl önce çalışmalarına başlayan müzik topluluğuyla gurur duyduğunu Şef Cem TOSYALI'nın disiplinine, çalışma azmine çok güvendiklerini vurguladı. 10 yıl önce kurulan AKTMT'nin başarısını tebrik etti.  Şef Doktor Cem TOSYALI'ya ve koroda görev alan üyelere  teşekkür ederek çiçek takdim etti.