“Şehit nurlanmış, Gazi onurlanmış askerdir.”

Sakarya Savaşından sonra TBMM’nin Mustafa Kemal’e Gazi unvanı vermesi dolayısı ile her yıl 19 Eylül günü Gaziler Günü olarak kutlanır.
Biz de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısı ile Antakya Muharip Gaziler Derneğine gezi düzenledik. Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz gezimiz 7 ve 8. Sınıf öğrencilerimizle gerçekleşti.
Tesadüf eseri o gün dernekte daha önce Antakya’da görev yapmış Emekli Tuğgeneral Orhan Büyükgüngör’de bulunmaktaydı. Ata Koleji öğrencilerini karşısında görünce, Gazilerimize değer veren öğrencilerimizin milli bir bilinç ile hareket etmesinden dolayı mutluluğunu belirtti.
Öğrencilerimiz, Gazi unvanının önemini, Kıbrıs Barış harekatı sırasında yaşananları olayın canlı tanıkları Öğretmen Gazi Sn. Bahri GÜNDOĞAN ve Antakya Muharip Gazi’ler Derneği ikinci başkanı Sn. Galip DALYAN’dan dinlediler. Daha sonra derneğin bahçesinde bulunan gazilerimizle hatıra fotoğrafı çekilen öğrencilerimiz öğretmenlerimiz eşliğinde okula döndüler.