Rehberlik Birimi

Tüm birimlerimizde rehberlik uygulamalarımız iki rehber öğretmenle yürütülmektedir. Öncelikle her bireyin yeterli koşullar sağlandığında kendini gerçekleştirebileceği görüşüne inanarak, amacımız her öğrencimizin kendini tanıması, çevresindeki olanakların farkına varması, kendini geliştirme ve ilerleme yolunda istekli olması, gerçekçi kararlar verebilmesi, sorunlarına mantıklı çözümler üretebilmesi, mutlu ve başarılı, özgüveni yerinde bireyler olarak hayata hazırlanmalarına yardımcı olmaktır.

PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİMİZİN İLKELERİ

- Rehberlik ve psikolojik danışma ile birey; bedensel, zihinsel, toplumsal ve duygusal yönden, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bütünüyle geliştirilmeye çalışılmaktadır.
- Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri, yararlanmak isteyen her bireye sunulmaktadır.
- Rehberlik ve psikolojik danışma ile birey; bedensel, zihinsel, toplumsal ve duygusal yönden, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bütünüyle geliştirilmeye çalışılmakta ve bireysel farklılıklar göz önünde tutulmaktadır.
- Rehberlik ve psikolojik danışmada bireye, kendisi için seçimler yapma ve kararlar verme özgürlüğü tanımaktayız.
- Rehberlik ve psikolojik danışma, sürekli yararlanılabilecek bir hizmet olarak uygulanmakta ve gizlilik temeline dayanmaktadır.
- Rehberlik ve psikolojik danışma, öğrencilerle ilgili olanların iş birliğiyle yürütülmektedir.

ÇALIŞMA ALANLARIMIZ

KİŞİSEL-SOSYAL REHBERLİK ÇALIŞMALARI

- Kimlik kargaşası
- Kişisel gelişim
- Duygusal sorunlar
- Kendine güven

MESLEKİ REHBERLİK ÇALIŞMALARIMIZ

- Meslek tanıtımı
- İlgi ve yeteneklerin belirlenmesi
- Kariyer planlama

EĞİTSEL REHBERLİK ÇALIŞMALARI

- Verimli ders çalışma yöntemleri
- Motivasyon teknikleri,zamanı iyi kullanabilme.