ÜNİVERSİTE SINAVINDA YENİ SİSTEM

Değerli Velimiz,

Bugün saat 11.00’de YÖK Başkanı’nın yeni sınav sistemi ile ilgili yapmış olduğu basın açıklaması dikkatle izlenmiş ve akabinde ilgili birimlerimiz bir değerlendirme toplantısı yapmıştır.

Konu, okulumuzca yakından izlenmeye devam edilerek gerekli düzenlemeler ve bilgilendirmeler yapılacaktır.

Öğrencimizin çalışmalarını sürdürmesi ve okulumuzun yeni sisteme de zaten uygun olan hâlihazırdaki programlarına katılım göstermeye devam etmesi hususunda ilginizi rica ederiz.

NOT: Sınav süresi, soru dağılımı vb. teknik detaylar henüz açıklanmamıştır. Bu konular netleştiğinde bilgilendirmelerimiz devam edecektir.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta SARAÇ’ın 12.10.2017 tarihli “Basın Açıklaması”nın özeti

·        Sınav haziran ayında tarihi henüz açıklanmayan bir cumartesi günü, sabah 1.oturum, öğleden sonra 2.oturum şeklinde yapılacak

·        Pazar günü sadece yabancı dil sınavı yapılacak

·         1.Oturum : Temel Yeterlilikler Sınavı (Temel Yeterlilik Testi)

o   Türkçe                       40 soru

o   Temel Matematik    40 soru

Sorular lise müfredatına uygun olarak; muhakeme, akıl yürütme, mantıklı düşünme odaklı, sözel ve sayısal becerileri ölçmeye yönelik olacaktır.

Bu oturum; Türkçeyi doğru kullanma, okuma, anlama, kavrama, dil hâkimiyetiyle ve temel matematik ilişkilerden
                      yararlanmasının ölçülmesini hedeflemektedir.

Bu sınavın puanı Temel Yeterlilik Puanı olacak.

o   Temel Yeterlilik Sınavı Puan Hesaplaması:        Türkçe %50

Matematik %50

Temel Yeterlilik Puanının Toplam Puana katkısı ise %40 olacaktır.

·        2.Oturum: Alan Testleri(aynı gün öğleden sonra)

o   Türk Dili ve Edebiyatı - Coğrafya-1                        40 soru

o   Tarih - Coğrafya-2 - Felsefe Grubu - Din               40 soru

o   Matematik                                                               40 soru

o   Fen Bilimleri (Fizik, Kimya, Biyoloji)                      40 soru

Sayısal Puan Hesaplaması:            Matematik %50

Fen Bilimleri %50

Eşit Ağırlık Puan Hesaplaması:     Matematik %50

Türk Dili Edebiyatı – Coğrafya-1 %50

Sözel Puan Hesaplaması:              Türk Dili ve Edebiyatı – Coğrafya-1 %50

Tarih  - Coğrafya 2 – Felsefe Grubu – Din %50

·        Alan Testi Puanının Toplam Puana katkısı ise %60 olacaktır.